SİİRT / MERKEZ - Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu

Mrt

İlimizde 9 okulun katılımıyla düzenlenen masa tenisi turnuvasında okulumuz öğrencileri yıldız kızlar kategorisinde il ikincisi ve yıldız erkekler kategorisinde il üçüncülüğü elde ettiler. öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi kutlar başarılarının devamını dileriz.

Şbt

2021-2022 Eğitim Öğretim yılı okul sporları kapsamında 14-15 Şubat tarihleri arsında ilimizde düzenlenen küçükler ve yıldızlar Bocce il şampiyonasında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Bocce takımı 4 kategorinin üçünde il şampiyonu oldu. Okul Bocce takımımız 19-22 Mart tarihleri arasında Adıyaman ilinde düzenlenecek bölge şampiyonasında ilimizi temsil etmeye hak kazanmıştır. Okulumuz öğrencilerini ve öğretmenlerini kutlar bölge şampiyonasında başarılar dileriz.

İlde Edilen Dereceler:

• Küçük Kızlar il Şampiyonu
  • Küçük Erkekler il Şampiyonu
  • Yıldız Kızlar il Şampiyonu
  • Yıldız erkekler il dördüncüsü

Şbt

Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Yıldız Erkekler Dart Takımı, Şanlıurfa ilinde düzenlenen 2021-2022 eğitim öğretim yılı okul sporları bölge şampiyonasında  büyük bir başarı elde etti. Okul Takımımız 20 takımın arasında ilk dört takımın arasına girerek ilimiz ve okulumuzu Konya ilinde yapılacak olan Türkiye şampiyonasında temsil etmeye hak kazanmıştır. Okulumuz öğrenci ve öğretmenlerini kutlar Türkiye şampiyonasında üstün başarılar dileriz.

Şbt

Okulumuz Öğrencileri Siirt geneli yapılan Güreş, Voleybol, Futbol, Satranç ve Dart müsabaklarında büyük bir başarı elde ettiler.

Ock

Enerji verimliliği, binalarda yaşam standardı ve hizmet kalitesinin, endüstriyel işletmelerde ise üretim kalitesi ve miktarının düşüşüne yol açmadan, birim veya ürün miktarı başına enerji tüketiminin azaltılmasıdır.

Ekm

Öğretmen, öğrenci ve velilerimizin  Covid-19(KoranaVirüs) salgın hastalığı ile ilgili bilgilendirme rehberlerini incelemeleri önemle rica olunur.

Kas

Siirt'te yapılan Okullar arası güreş yarışmalarında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğrencileri büyük başarı elde ettiler.

8/C sınıfından;

Kadir ENÜŞTEKİN------ALTIN

Seyithan NAS----------GÜMÜŞ

Enes AYDAR------------GÜMÜŞ

Emrah KALKAN---------GÜMÜŞ

Umutcan NAS-----------GÜMÜŞ

Doğan ERDOĞAN-------BRONZ

Abdullah ERTAŞ---------BRONZ

Ayrıca Okullar Arası Boks müsabakalarında okulumuz adına 34 kg'da 6/A sınıfından Ahmet Botan DURMUŞ Bölge BİRİNCİSİ olup altın madalya almaya hak kazanmaştır. Başarılandan dolayı öğrencilerimiz ve Beden Eğitimi Öğretmeni Erdal ERDEMCi hocamızı tebrik ederiz.

Ekm

Okul Müdürümüz Nasih TAŞKIRAN'ın Girişimleri sonucu okulumuz öğretmenlerine sertifikalı İLKYARDIM SEMİNERİ verildi. seminer sonunda sertifika almaya hak kazanan öğretmenlerimize sertifikaları okul müdürümüz tarafından teslim edildi.

Ekm

11 Eylül tarihinde Sivas ilinde yapılan Türkiye Teakwondo müsabakaları sonucu okulumuz 8.sınıf öğrencisi M.Cemal KESKİN Türkiye ikincisi oldu.

Nis

Okulumuzda  sınıflar arasında bilgi yarışması yapıldı. Yarışmayı kazanan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

İçişleri Bakanlığı himayesinde yürütülen “Kardeş Şehirler Projesi” koordinatörü Ahmet Külekçi okulumuz öğrencileri ile okul konferans salonunda buluştu.

Mrt

17 Mart 2019 tarihinde Adıyaman ilinde düzenlenen Anadolu Yıldızlar Ligi erkek tekvando müsabakalarında 45 Kg’da okulumuz 7A sınıfı Öğrencisi Bünyamin Özer Gümüş madalya, Anadolu Yıldızlar Ligi kız tekvando müsabakalarında 45 Kg’da okulumuz 7D sınıfı Öğrencisi zilan özbey Bronz madalya alarak büyük başarıya imza attılar.

Mrt

Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü programı çerçevesinde ilk ve orta öğretim kurumları arasında düzenlenen Şiir ve Kompozisyon yarışmalarında Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Öğrencileri  dereceye girerek bizleri gururlandırdılar.

Mrt

Siirt Üniversitesi merkez yerleşkesi konferans salonunda düzenlenen etkinlikte Okulumuz Türkçe Öğretmeni Serhat KATAR günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Programda Okulumuz Müzik Öğretmeni Süleyman TAZE yönetiminde okulumuz Öğrencilerinin Oratoryo çalısması sahnelendi.

Şbt

Öğrencilerimiz LGS sınavı ile ilgili tüm bilgilere burdn ulaşabilir. Bu bölüm Şu anda yapım aşamasındadır..

2017- 2018 eğitim – öğretim yılında TEOG kaldırılarak "Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi" getirilmiştir. Yeni sistem ile üst düzey liselere merkezi sınavla, diğer liselere ise adrese göre yerleştirme yapılacak. Öğrencileri %10'u sınavla öğrenci alan okullara, geri kalan % 90'ı ise adrese göre yerleşecek.

Resmi ve özel ortaokullar, imam hatip ortaokulları ve geçici eğitim merkezlerinin (GEM) 8. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerin fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programlarına yerleştirilmesi amacıyla Bakanlıkça merkezi sınav yapılacak. Bu liselere merkezi sınav puanıyla (MSP) öğrenci yerleştirilecek.

Yönergede "ortaöğretim kayıt alanı", eğitimde süreklilik ve coğrafi bütünlük esasına dayalı olarak öğrenci sayısı, okul türü, kontenjan ve donanımları göz önünde bulundurularak, il veya ilçe milli eğitim müdürlüğünce ortaokul ve liselerin birbirleriyle eşleştirildiği ve tercihe bağlı olarak kayıt yapılabilecek farklı ortaöğretim kurumlarından oluşturulan alan olarak tanımlandı.

Merkezi sınavla öğrenci alan fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, proje uygulayan eğitim kurumları ile mesleki ve teknik Anadolu liselerinin Anadolu teknik programları dışında, ortaöğretim kayıt alanı ve kılavuzla belirlenen usul ve esaslara göre öğrenci alan ortaöğretim kurumları sınavsız öğrenci alacak.

Sınavla Öğrenci Alacak Okullar Hangileri?

1. Fen Liseleri
  2. Sosyal bilimler Liseleri